Pjuske og Plet

De meget skræmte katte

Efter lidt tid uden kat - vi var træt af at miste dem, valgte vi igen at få katte. Vi fandt Pjuske og Plet. De kom fra et hjem med mange børn, og jeg tror at de er blevet jagtet meget, for så sky katte, som vi fik har jeg sjældent set. Trille syntes jeg var meget sky, men det var ingen ting i forhold til Plet og Pjuske. Der gik lang tid før de blev trykke ved os.

Pjuske forsvandt pludselig. Og selvom han var begyndt at søge os, og virkede tryg, tror jeg at han var for meget vildkat, og selv har valgt "det frie liv", for jeg tvivler meget på at der er nogen andre der kunne komme i nærheden af ham, og der skulle ikke meget støj til at skræmme ham.  

Nu har vi så Plet tilbage, og han er den kat vi har haft i længst tid. Det er dejligt at se hvor meget han har forandret sig i de år vi har haft ham. Fra at være en meget skræmt kat, der gemte sig under sofaen indtil jeg sad alene om aften, er han blevet meget kærlig og fortrolige med os. Han har været oppe og slås et par gang i sin tid og i en periode kom han tit hjem med nogle store og dybe sår i panden, som efter dyrlægens anvisning skulle renses. Og selv dette er intet problem, han har stor tillid til mig nu, og jeg kan gøre hvad jeg skal uden problemer.

Han er blevet rigtig god til gæster, men vi har også altid forlangt at gæster respekterede hans "helle" (bag sofaen), og at børnene ikke løber efter ham. Hvis børnene vil hilse på ham, og han ikke selv kommer til dem, så sætter jeg eller Nicole, sig sammen med personen og kalder på ham, og så kommer han selvfølgelig, og så kan der kæles forsigtigt indtil han selv vælger at det er nok. Men han er begyndt selv at søge hen og hilse på husets gæster - når ikke der er for mange.

Min datter er desværre stadig bange for at vi også skal miste Plet, lige som vi har mistet de 3 andre øremærket katte. Jeg prøvet at berolige hende med at jeg ikke tror at der er nogen der kan få fat på Plet, for han er heldigvis MEGET sky når han er ude. Kun når vi er i vores have, kan jeg kalde ham til mig, men ude på vejen er det næsten umuligt, for høre/ser han en fremmed, også på lang afstand, så løber han i sikkerhed i vores have. 

Plet ligger stadig hos Nicole, når hun skal sove, men han har fundet sig en ny plads, lige ved døren, for så kan han holde øje med hende samtidig med at han kan følge med i hvornår aften guffen bliver serveret.

Plet er stadig meget bange for fyrværkeri - når der er meget, men i år, har han et par gang ligget i sofaen sammen med os, og sovet fra et enkel knald eller 2, men bliver det til mere end det, så er han straks på dupperne, og søger ly under vores seng. Af en eller anden grund havde han den ene dag lagt sig til at sove under vores seng, og da jeg gik i seng sov min mand allerede. Han snorkede lidt, men blev overdøvet af en høj snorken, som kom fra Plet der lå under vores seng!

Plet har også fået egen dør nu... så nu behøver manden ikke længere stå op og lukke katte ud om natten. Sjovt nok har alle de katte vi har haft, kunne lokke ham ud ad sengen om natten for at lukke dem ud. Selvfølgelig var Trille nok den der snoede "farmand" mest om sin lille pote. Ville hun ud om natten, prøvede hun først at "slå" til skabsdørene i soveværelset, hjalp dette ikke, gik hun ud og slog til plastikpladen der sidder løst foran badekaret, og det skulle nok få den gamle op. Når hun så var færdig med sin aftentur, og hun kunne se at der ikke længere var lys i huset, så hoppede hun op på hegnet og derfra op på markisen, gik hen til altandøren, på 1 sal og krassede på døren, til hun blev lukket ind. Men Plet har endelig lært at bruge sin egen dør, og har da også fundet ud af at kælderen rummer nogle rigtig gode hygge steder, hvor man kan ligge køligt og blødt. Men høveddøren og terressedøren er at fortrække når vi andre ikke sover, man er vel lidt forkælet.

Plet elsker når man snakker med ham, så snakker han enten med, eller også lukker han øjnene, spinder og nyder det.

Det var så lidt (meget) om vores dejlige kat Plet.

Plet og Pjuske var meget skræmte da vi fik dem. I starten lå de under sofaen hele dagen indtil om aftenen hvor ingen længere gik rundt i huset.

Pjuske

Pjuske blev også meget modig, og inden han forsvandt var han begyndt at komme op i sofaen til os, og komme hen til os for at få opmærksomhed.

Nicole og Plet

Nicole igang med at lave Plets legetøj, som han "var kommet til at ødelægge".

Ingen tålmodighed

Tålmodig er Plet ikke når hans ynglingslegetøj ligger lige foran næsen på ham.

Plet

Plet charmere fotografen.

Plet i haven

Vores dejlige kat Plet.

På lur

Mon jeg kan gemme mig bag jordbær planterne?

En slapper i haven

Plet i haven.

Slikker sol

Plet på terressen.

Er det et mussehul?

Plet elsker vandkanden, hvorfor har jeg endnu ikke fundet ud af.

Tid til opmærksomhed

Nicole og Plet hygger.

Julen er en hård tid

Julen er en stressende tid, og man er jo ikke killing mere, så en lille lur på vej op ad trapperne er vel okay.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.03 | 15:42

Det var godt forkølelsen forsvandt. Hvis I en anden gang skal prøve en lidt lidt sjove aktiviteter, så kan I tage et kik på: http://polterabendevent.dk

...
24.03 | 14:18

hvar lige på kig
flotte tegninger
min hj side =
art-deco-gittekjensen.dk

...
05.03 | 00:03

Hej Sus.
Jeg er da fuldstændig VILD med dette billede.
Whau.... det er FLOT FLOT.

Knus Gitte
PS: hils min prinsesse.

...
21.02 | 14:51

Det er sku da meget fede billeder forsæt go stil

...
Du kan lide denne side